Met Bitcoin in niemandsland zijn investeerders begonnen met het identificeren van duidelijke niveaus voor de cryptocurrency om stieren onder controle te houden.

Een handelaar voerde aan dat als de cryptocurrency op langere termijn $10.000 terugverdient, er een sterke stijging zal volgen.

BITCOIN MOET $10.000 TERUGWINNEN OP EEN LANGERE TIJDSBASIS.

Bitcoin die $10.000 terugwint met „HTF sluit“, wat betekent dat dagelijks/wekelijkse kaarsen boven dat niveau, heeft een goed potentieel om te leiden tot een 15%-rally tot $11.500 volgens een analist.

Hij deelde de onderstaande grafiek, wat aangeeft dat dit niveau relatief cruciaal is geweest voor de Crypto Trader in de afgelopen weken. Door dit niveau om te zetten in steun ontkent BTC in feite het sentiment dat de recente prijsactie wijst op een top.

Het ondersteunen van Bitcoin’s terugwinning van $10.000 is een sterk fundamenteel geval voor de cryptokringen.

Zoals eerder gemeld door Bitcoinist, zei on-chain analist Philip Swift dat BTC neigt naar een opleving vanwege de massale hoeveelheid geld die gedrukt wordt en de groeiende geopolitieke en macro-economische onrust:

„Met het massaal drukken van geld en de groeiende onrust over (financiële) vrijheden over de hele wereld, zijn dips onder de 2yr MA (groene lijn) steeds onwaarschijnlijker,“ merkte hij op, verwijzend naar hoe de recente „saaie“ prijsactie er precies zo uitziet als BTC bij het begin van vorige parabolische stierengevechten.
Beleggers wedden op dit scenario, waarbij Alistair Milne van Altana Digital Currency Fund onlangs opmerkte dat er meer kooporders zijn op het orderboek van Bitfinex dan verkooporders over een specifieke prijsvork.

NU GEWOON VERZAMELEN

Beleggers hebben veel ophef gemaakt over de ingewikkelde koersactie van Bitcoin op de korte termijn, maar een topfondsmanager heeft gesuggereerd dat langetermijnbeleggers zich geen zorgen hoeven te maken en zich moeten opstapelen.

De chief executive van Bitcoin-mijnbouwstartup en fondsmanager Matt D’Souza legde uit dat Bitcoin-beleggers zich zouden moeten opstapelen en het dollar-kostengemiddelde in plaats van elke kortetermijnbeweging te timen.

Dollar-kostengemiddelde is een beleggingsconcept dat suggereert dat het risico kan worden geminimaliseerd en het rendement kan worden verbeterd door het kopen of verkopen van een actief op vaste tijdstippen over een lange periode.

D’Souza gelooft dat als men denkt dat Bitcoin in de nabije toekomst $50.000+ zal raken, het inzetten op 5-10% extra winst in principe onverantwoordelijk is:

„Kopen op $8500 vs. $9300 heeft geen relevantie wanneer het doel een marktcyclus zou moeten vastleggen over de komende 18-36 maanden die $20.000, $50.000 of $100.000+ zou kunnen drukken. Korte termijn scalping is een afleiding, het zal leiden tot het missen van de grote stap. Het echte geld wordt in de vergadering verdiend.“

Investeerders houden rekening met deze waarschuwing en anderen vinden het leuk.

Blockchain analytics firma Glassnode rapporteerde dat in de afgelopen ~6 maanden, een meerderheid van de dagen de lange termijn Bitcoin investeerders hun posities hebben zien uitbreiden. „HODLers“, zoals de firma deze houders van de cryptocurrency definieert, hebben de afgelopen dagen 233.000 munten toegevoegd aan hun respectievelijke stash.