På onsdag kompromitterades ett stort antal Twitter-konton och hackarna använde kontona för att tweeta om en bitcoin-fördubblingsbedrägeri. Enligt flera rapporter betalades en Twitter-anställd för att ge hackarna ett internt verktyg som låter dem utnyttja högprofilerade sociala mediekonton.

Det var en galen dag i kryptokursvalens värld, eftersom ett massivt antal högprofilerade människor och organisationer som Bill Gates, Apple, Uber, Barack Obama, Elon Musk, Jeff Bezos, Joe Biden och många andra hade sina Bitcoin Era konton kapade .

Efter händelsen avslöjade ett antal fåtöljsmycken och utredande journalister en mängd information om Twitter-frågan

Den populära spaltisten Joseph Cox detaljerade att han fick „läckta skärmdumpar“ av ett internt verktyg som användes av hackarna. Enligt rapporten säger Cox att en av hans anonyma källor avslöjade att de skyldiga „betalade [en] Twitter-insider.“ Han nämnde också att Twitter fortfarande undersöker huruvida medarbetaren hävstegade verktyget eller bara tillät andra att använda det.

Twitter-hack-fiaskot: kompromissat internt verktyg, betalda insiders, rädsla för direktmeddelande
En tweet från det kränkta Joe Biden-kontot efter det komprometterades av hackarna. Svindlarna använde ett vanligt bitcoin-dubbelschema för att övertyga människor att skicka bitcoin.
På Twitter ger Block Crypto-analytikern Larry Cermaks senaste Twitter-tråd också en omfattande titt på händelsen. Cermak säger att det „började klockan 14-16 ET med ett känt kryptokonto @Angelobtc som bad om betalning för att gå med i en falsk telegrambetald grupp.“

„Avhämtningen är att hackaren började med stora kryptokonton och bara fastade på några få format och adresser,“ fortsatte Cermak . ”Hackaren flyttade sedan till icke-kryptokändisar två timmar efter det första hacket. De använde bara tre BTC- adresser. Vad jag kommer att säga är att det är helt oacceptabelt att det tog Twitter att agera så länge som det gjorde. Klockan 16:17 ET var det helt klart för alla som uppmärksammade att Twitter komprometteras.

Det tog Twitter två timmar (kl. 18:05 ET) för att börja agera. ”

En annan upptäckt som härrör från Joseph Cox förklarar att USA: s senator Ron Wyden klagade till Twitter för att använda end-to-kryptering (e2e) för direktmeddelanden för två år sedan, och att företaget aldrig agerade på idén.

„I september 2018, kort innan han vittnade för Senatens underrättelsekommitté, träffade jag privat med Twitters VD Jack Dorsey,“ twitrade Wyden. „Under den konversationen berättade herr Dorsey att företaget arbetade med krypterade direktmeddelanden från slutet till slut.“ Senatorn fortsatte:

Det har gått nästan två år sedan vårt möte, och Twitter DM: er är fortfarande inte krypterade, vilket lämnar dem sårbara för anställda som missbrukar deras interna åtkomst till företagets system, och hackare som får obehörig åtkomst.